Navne på huse mod nord
Navne på huse mod syd

Område

I den nordlige ende af Amager Strandpark er stranden meget naturpræget med slyngede stier, brede sandstrande og lave klitter. På den sydlige ende af øen er der bred promenade, grønne arealer med plads til leg og desuden en lille gæstehavn. Hovedstadens rige kulturliv kan nemt udleves, når bopælen er ved Amager Strand. Alle større kulturbegivenheder og -beliggenheder nås med lethed - uden man behøver lede efter P-pladser i den dyre ende.

Amager Strandpark (tidligere Amager Strand) blev grundlagt i 1934 og ligger på øen Amager. Den strækker sig fra Badeanstalten Helgoland i nord til Kastrup Fort og Tiøren i syd. Amager Strand er den strand som ligger nærmest Københavns centrum, og den benyttes da også af mange københavnere foruden amagerkanere.

Siden sommeren 2004 har stranden gennemgået store forandringer da den er ved at blive bygget om til en riviera/strandpark (inspireret af Køge Bugt Strandpark). Projektet involverer skabelsen af en stor, kunstig ø ud for den gamle kystlinje så der skabes en lagune. Den officielle åbningsdato var 18. august 2005 (åbningsfestival 18.-21. august). Allerede fra medio juni 2005 har der dog været ansat livreddere idet dele af den nye strand har kunnet benyttes i nogen tid. Den nye strandpark er 4,6 kilometer lang.
 
Lige syd for Amager Strand ligger Tiøren og Femøren, med grønne plæner og træer. Femøren lægger om sommeren ofte græs til udendørs rockkoncerter arrangeret af blandt andre Musikforeningen 5-Øren.

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Amager_Strand 

Dokumenter

Filtype

Download

Kontakt

Kontakt bestyrelsen

Benyt formularen nedenfor til at sende en mail til bestyrelsen. Formularen bør ikke bruges til henvendelser af hastende karakter, da der kan gå op til en måned før bestyrelsen er samlet og kan svare.

Felter med * skal udfyldes.

Henrik Paaske
Formand

Tlf: 4055 2249

henrik@paaske.as

Arne Svendsen
Bestyrelsesmedlem

Tlf: 2030 5422

arne@wittinghoff.dk

12. sal

Anders Elmgreen
Bestyrelsesmedlem

Henrik Schouborg Kristensen
Bestyrelsesmedlem

Gunner Zimmer
Bestyrelsesmedlem

Tlf: 4076 4546

zim@zim.dk

7. th

Ole Fredslund
Bestyrelsesmedlem

Tlf: 2010 4741

10. tv.